2017-11-02

Sciomagis u suradnji sa partnerom Grenke nudi najam opreme. Financiranje u iznosima već od 4.000,00 kn na rok od 12 do 60 mjeseci.

Grenke je dio njemačkog koncerna GRENKELEASING AG koji je prisutan u preko 30 zemalja svijeta a od 2014. i u Hrvatskoj. GRENKELEASING AG tržišni je lider u Europi u financiranju ICT opreme i razne druge opreme s preko 1,6 milijarde EUR novo zaključenih ugovora u 2016. Više o GRENKE Grupi, koja osim leasinga pruža i bankarske te faktoring usluge, možete pronaći na http://www.grenke.de/en.html ili na lokalnoj stranici www.grenke.hr

Neke od pogodnosti financiranje:

  • Financiranje bez učešća, akontacije ili jamčevine
  • Fiksne najamnine u HRK za cijelo vrijeme trajanje ugovora
  • Nije potrebno (kasko) osiguranje predmeta. U najamninu je uključena naknada za oslobođenje od odgovornosti najmoprimca
  • Najamnine se knjiže u trošak i 100% su porezno priznat rashod
  • Mogućnost kvartalnog plaćanja

Pojašnjenja uz gore navedene pogodnosti:

Očuvanje likvidnosti i mogućnost alociranja sredstava: Umjesto da klijent sredstva uz jednokratno zahvaćanje u vlastite novčane rezerve veže u imovinu, ista su mu na raspolaganu za razvoj poslovanja koje će mu generirati veći prinos nego što je to trošak financiranja.

OPEX umjesto CAPEX-a: Kvartalno (ili mjesečno) dobiva račun za korištenje opreme koji knjiži u trošak. Ne opterećuje bilancu te izbjegava poslove oko računovodstvenog evidentiranja imovine i obveza. Klijent nije primoran raditi godišnju inventuru niti prikazivati i izvještavati obveze u svojim poslovnim knjigama.

Brza i jednostavna obrada: Maksimalno pojednostavljeni procesi obrade zahtjeva za financiranje. Tako smo primjerice u mogućnosti odobriti zahtjev za financiranje u svega nekoliko dana od trenutka prihvata naše ponude, bez opterećenja u administrativnom smislu (prikupljanje dokumentacije, izrada tablica i sl.)

Nije potrebno (kasko) osiguranje opreme: U najamninu je uključena naknada za oslobođenje od odgovornosti kojom mi kao najmodavac na sebe preuzimamo rizike, odnosno štetne događaje kao što su krađa, provala ili pljačka, uništenje i oštećenje uslijed nepredviđenih okolnosti i sl. Odnosno, kombinacijom jamstva kojeg daje proizvođač te oslobođenja od odgovornosti koje je uključeno u najamninu, klijent ima pokriven cijeli spektar rizika. To znači da proizvođač garantira funkcionalnost opreme a našim oslobođenjem od odgovornosti na sebe preuzimamo štetne događaje koji nastaju uslijed nepredviđenih okolnosti koji nisu pokriveni garancijom proizvođača.